POP DESIGN


Skupina Pop Design je zvezda stalnica na slovenski glasbeni sceni že od leta 1985. Ustanovni člani skupine so Jani Marinšek, Marko Derlink, Damjan Tomažin in Tone Košmrlj. 

V popolnosti pa je zasijala, ko se je skupini pridružil Miran Rudan (1998), takrat že uveljavljen pevec pri skupini Rendes Vous. Z Miranom je skupina delala dobro leto. Medtem se je udeležila skorajda na vse festivale v takratni Jugoslaviji. Še posebej pa bo iz tega obdobja ostala v spominu legendarna plošča »Slava Vojvodine Kranjske«, na kateri je lahko rečemo 10 uspešnic, ki se še danes izvajajo po slovenskih odrih.

Leta 1991 se je po odhodu Mirana skupini priključil takrat domala neznan pevec Vili Resnik. Pravzaprav lahko temu rečemo zlato obdobje skupine, saj so v petih letih, kolikor so sodelovali skupaj, večkrat prekrižarili Slovenijo po dolgem in po čez in posneli 6 zelo uspešnih albumov ter nanizali številne, lahko rečemo, sedaj že ponarodele uspešnice.

Po odhodu Vilija je sledilo malo manj uspešno obdobje skupine. Poskušali so s pevcem Mikom Masnecom. No, tu je vsekakor potrebno omeniti veliko uspešnico iz tega obdobja: »Zatreskan sem vate kot raketa«. Po odhodu Mika, so poskušali še z pevcem Miho Hercogom, s katerim so posneli ploščo »Vzhodno od raja I«. Po enoletnem delovanju z Mihom, je skupina za nekaj časa prenehala z delom.

V polni luči pa spet zasijala leta 2008, ko se je skupini zopet pridružil Miran Rudan. In skupina je začela delati s polno paro v postavi: Miran Rudan – vokal, Damjan Tomažin – bobni, Tone Košmrlj – bas, Damijan Kuzmijak – kitara in Tomaž Pavlin – Klaviature.

Pišite nam

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.

Več o politiki varstva osebnih podatkov.