SAM’S FEVER


Skupina Sam’s Fever je bila ustanovljena leta 2012, ob 35. obletnici smrti Elvisa Presleya z idejo poustvarjanja glasbe kralja rock’n’rolla skozi lastne izvirne interpretacije.

Vsako leto v mestecu Bad Nauheim v bližini Frankfurta, kjer je med leti 1958 in 1960 bival Elvis med služenjem vojaškega roka, poteka „Evropski Elvis Presley Festival“. V okviru 14. festivala, ki je potekal leta 2015, se je odvilo prvo tekmovanje interpretov Elvisove glasbe, na katerem so se Sam’s Fever uvrstili med 10 najboljših.

15. avgusta so s svojim nastopom prepričali občinstvo ter strokovno žirijo in na tekmovanju zmagali. S tem so postali najboljši interpreti Elvisove glasbe v Evropi in zmago prinesli v Slovenijo.

Dan kasneje so si kot predskupina TCB-Banda oder delili z Elvisovimi glasbeniki (Jamesom Burtonom, Glenom D. Hardinom in Ronniem Tuttom), ki so Elvisa spremljali od leta 1969, vse do njegove smrti leta 1977.

V letu 2015 so posneli svoj prvenec „About the King“, ki so ga decembra 2015 z gala koncertom predstavili občinstvu.

Na TCB križarjenju so se maja 2016 družili z Elvisovimi glasbeniki, kjer so prispevali tudi h glasbenemu programu. Njihov koncert si je ogledala tudi Priscilla Presley, Elvisova nekdanja žena, ki so jo kasneje tudi osebno spoznali.

V letu 2016 je skupina Sam’s Fever postala registrirana blagovna znamka.

Pišite nam

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.

Več o politiki varstva osebnih podatkov.