ČUKI


Čuki so svojo glasbeno pot začeli leta 1989. Ustanovni člani so bili Jože Potrebuješ in Marko Vozelj, ki sta se spoznala pri vojakih, ter Vinko Cankar in Marjan Malovrh, ki sta že pred tem občasno nastopala skupaj.

Prvi nastop so imeli 11. novembra 1988 še kot trio brez Marka Vozlja, ki se je pridružil naslednje leto, kar se šteje za ustanovno leto. Leta 1990 so izdali svojo prvo kaseto Na licu bela solza, leto pozneje pa kaseto Rdeča mašna. Obe kaseti sta izšli v zlati nakladi.

Leta 1992 je bilo za Čuke prelomno. Uspeli so s skladbo Krokodilčki in posneli videospot. Pozneje so posneli še skladbe Vsepovsod ljubezen, Ta vlak, Poletna in Hugo.

Leta 1995 so posneli velik hit Kavbojci in Indijanci, videospot je režiral Branko Đurić - Đuro. V prvem desetletju so dvakrat prejeli viktorja popularnosti za najbolj priljubljeno glasbeno osebnost oziroma skupino, prvič za leto 1993, drugič pa za leto 1995.

Leta 2008 jih je zapustil Marko Vozelj, ki se je podal na samostojno glasbeno pot. Nadomestil ga je Jernej Tozon. Februarja 2017 je skupino zaradi upokojitve zapustil Vinko Cankar. Namesto njega se jim je pridružil Miha Novak, do tedaj član Ansambla Štajerski fakini. Kmalu po njegovem prihodu so posneli videospot za novo skladbo Ruzak, v katerem je nastopila tudi profesionalna plesalka Jagoda Batagelj, ki je bila soplesalka Jerneja Tozona v šovu Zvezde plešejo.

Pišite nam

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.

Več o politiki varstva osebnih podatkov.